Ontspanning en Welzijn voor Groot en Klein

Babymassage:


Baby massage is goed voor de lichamelijk en geestelijke ontwikkeling van een baby. Baby’s verlangen naar geborgenheid en lichamelijke warmte. Dit is wat ze ervaren hebben in de moederschoot. De aanraking tijdens de massage versterkt de onderlinge band tussen  ouder en kind. Het heeft positieve effecten op de ademhaling, de tastzin, de groei, de bloedsomloop,het immuunsysteem, de ontspanning, het slapen en gemoedstoestand van de baby.

Wat een heerlijke bijkomstigheid is, is dat je als ouder zelf ook rustig wordt van de massage en een fijn ontspannen moment ervaart, in de voor jouw toch al drukke tijd. Ook belangrijk is, dat je door de massage de lichaamstaal van je kindje leert kennen en daardoor voel je intuïtief beter aan wat je kindje nodig heeft. Dit geeft je dan weer meer zelfvertrouwen.

Als ouder of verzorger leer je bepaalde technieken volgens de Shantala-massage, een ontspanningsmassage, afkomstig uit India. Het enige verschil is dat men in India de massage op vlugge actieve wijze geeft en hier in het westen men de massage heel rustig uitvoert met als doel de baby juist tot rust te brengen. De cursus is bedoeld voor ouders of verzorgers met baby's vanaf 4 weken tot ongeveer 9 maanden.

De cursus baby massage kan gegeven worden bij jou als ouder/verzorger thuis op het tijdstip dat het jou uitkomt. Dit zijn drie privélessen van van ongeveer 1 uur per les. De lessen kunnen op verzoek van de ouder uitgebreid worden. Ken  je andere ouders die ook een baby hebben, dan kan de cursus in groepsvorm gegeven worden, waarbij de lessen dan bij één van de ouders thuis gegeven worden.

Bij de cursus krijg je in ieder geval een handleiding waarin iedere les is uitgewerkt en de technieken worden uitgelegd. In groepsverband zijn het 5 lessen van anderhalf uur.

Deze cursus kan ook gegeven worden als workshop op een kinderdagverblijf speciaal voor pedagogisch medewerkers. De les is dan inhoudelijk meer gericht op spelmassage en yoga. Hierbij worden technieken geleerd die toegepast kunnen worden bij een baby met de kleertjes aan. De workshop kan 's avonds op locatie gegeven worden waarbij men dan oefent op poppen.

Voor kinderdagverblijven is het mogelijk een offerte en factuur te maken.
Het bezoek aan huis voor een workshop of cursus  geldt alleen voor ouders wonend in Den Haag Mariahoeve
en omstreken.
 

Als docent babymassage sta ik ingeschreven bij RGDB ( Register Gecertificeerde Docenten Babymassage)

soort les

aantal lessen

locatie

prijs per baby/deelnemer

privé les babymassage

3 lessen van 1 uur

bij u thuis

85 euro incl. olie/handleiding

babymassage groep bij u thuis         

maximaal 5 baby's 

5 lessen van anderhalf uur

bij een deelnemer thuis

85 euro incl. olie/handleiding 50 euro voor de gastvrouw

Wil je een afspraak maken? klik hier