Ontspanning en Welzijn voor Groot en Klein

Voetreflexmassage:


De voetreflexmassage valt onder de natuurlijke alternatieve geneeswijzen. Een voetreflexmassage is bedoeld om het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen.  De drukpunten staan voor weefsel en organen in het lichaam.Door druk te geven op die bepaalde punten worden de organen en weefsels geprikkeld en geactiveerd in hun werking. Eventuele blokkades worden aangepakt of opgelost en afvalstoffen worden afgevoerd.

Wanneer er zich een storing bevindt in het lichaam, zal dit tijdens de massage goed merkbaar  zijn door het optreden van pijn, kriebels, jeuk en transpiratie. De plaats waar dit gebeurd geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel niet naar behoren functioneert.

De voetreflexmassage is vooral geschikt voor iedereen die lichamelijke klachten heeft die zijn ontstaan door overbelasting van een bepaald lichaamsdeel of door overmatige stress. Denk hierbij aan bijvoorbeeld maag- en darmklachten, spanningshoofdpijn, nek- en rugklachten . Bij chronische pijnklachten kan een voetreflexmassage een ontspannende en verlichtende werking hebben.Ook nervositeitsklachten als onrust, slapeloosheid en opgejaagde gevoelens kunnen door de ontspannende werking van de voetreflexmassage worden verminderd.

Bij kinderen werkt een voetreflexmassage vaak uitstekend. Zij hebben nog geen diepliggende blokkades ontwikkeld. Ook pubers en vrouwen in de overgang kunnen hier baat bij hebben.

Tijdens de voetreflexmassage kunnen zich bijverschijnselen voordoen zoals overmatige transpiratie, temperatuurwisselingen, prikkels en kriebels, slaperigheid en hevige emotionaliteit.Ook enige tijd na de massage kunnen er bijverschijnselen optreden zoals; duizeligheid, zweverig gevoel, positieve emoties, energiek gevoel, loomheid.Het kan ook zijn dat oude kwalen tijdelijk terugkomen en daarna weer verdwijnen, hoe dan ook is dat altijd goed, de energiestroming komt weer op gang en een ieder reageert hier anders op.Verstandig is het wel om het na een behandeling rustig aan te doen en regelmatig water te drinken.

voetreflexmassage in praktijk

60 minuten

45 euro

Wil je een afspraak maken? klik hier