Ontspanning en Welzijn voor Groot en Klein


Pulsing:

Pulsing is een vorm van massage waarbij het lichaam op een subtiele manier in beweging wordt gebracht. Het een zachte manier om ontspanning van het lichaam te bereiken, stress te verminderen en het lichaam weer in balans te brengen.Tijdens deze vorm van masseren zorg ik als masseur voor een constant wiegende beweging op de verschillende delen van het lichaam, terwijl je ontspannen op de massagetafel ligt. Dit kan gewoon met je kleding aan. Het is wel fijn als je gemakkelijk zittende kleding draagt. De basis van het pulsen bestaat uit een ritmische beweging van het lichaam. Die bewegingen kunnen heel subtiel en klein zijn tot groter en steviger, maar wel blijvend in een mooi ritme. In de natuur vindt je ritme ook terug, denk maar aan het golven van water. Als je een steen in het water gooit, ontstaan er mooie kringen in het water, vanuit het middelpunt zie je golfjes ontstaan die steeds verder uit deinen. Het lichaam bestaat voor een groot deel uit water, dus als ik als masseur een impuls geef ergens op je lichaam gaat dit als een golfbeweging door je hele lijf. Hierdoor werkt de pulsing van top tot teen en bereikt de dieperliggende spieren, organen en gewrichten. De pulsing nodigt je lichaam uit te ontspannen, maar beïnvloedt ook de psyche en je emoties. Het kan daarom gebeuren dat er bepaalde emoties vrijkomen. Het is juist fijn om deze emoties los te mogen laten. De spanning die deze emoties veroorzaken in je lichaam kunnen daarmee worden opgeruimd. Zo kun je weer meer balans in je lichaam ervaren.

Naast pulsing is het ook mogelijk om polariteitsmassage te krijgen. Hierbij wordt aandacht besteed aan de energie die door het lichaam stroomt.

Dr.Randolph Stone heeft ontdekt dat er in het lichaam een magnetisch veld bestaat dat positieve, negatieve en neutrale polen heeft, waarbij er energie stroomt van positief naar negatief, net zoals bij het magnetisch veld van de aarde.Bij een polarisatie leg ik als masseur twee handen op je lichaam waarbij ik mijn rechterhand op een plek leg die negatief geladen is en mijn linkerhand op een plek waar een positief geladen deel is. Bij sommige polarisaties leg ik mijn handen stil op je lichaam, bij andere polarisaties houd ik mijn handen boven je lichaam.

In de westerse cultuur is dit minder bekend dan in de oosterse cultuur. Het bestaan van levensenergie is niet wetenschappelijk bewezen maar je hoeft er niet in te geloven om te ontvangen. Meestal brengt de polariteitsmassage al rust en ontspanning en is gewoon fijn om te ervaren. Sommige mensen herkennen bij zichzelf blokkades en anderen hebben bepaalde klachten zoals, stijve nek, rugklachten of vermoeidheid wat ontstaan is.

Ik geef pulsing ook in combinatie met ontspanningsmassage met massageolie.Dit zorgt voor extra ontspanning tijdens het masseren.
Nieuwsgierig geworden naar deze vorm van massage. Er valt meer over te vertellen, dus neem gerust contact met mij op.

Pulsing (massagevorm zonder olie)

45-60 minuten

45-50 euro