Anneke Slijfer Massage

 Ontspanning en Welzijn voor Groot en Klein

Handenmassage

 

Het ontvangen van een massage is een weldaad voor lichaam en geest. Een handenmassage is een vorm van massage die gemakkelijk te ontvangen is vanuit een stoel of bed. Daarom is een handenmassage zeer geschikt om in een zorgcentrum aan te bieden. De handenmassage biedt niet alleen ontspanning maar ook persoonlijke aandacht en sociaal contact.

Bij massage komen de hormonen dopamine, oxytocine en melatonine vrij. Oxytocine geeft het gevoel van vertrouwen en verbondenheid, wat vooral vrijkomt bij positieve aanraking. Daarbij is het een hormoon die voor pijnstilling zorgt. Melatonine regelt het waak-slaapritme en zorgt ervoor dat je goed kunt slapen. Dopamine zorgt voor een geluksgevoel.

Een handenmassage is bij verschillende gelegenheden en doelgroepen toe te passen. Je kunt dan denken aan ouderen in een verpleeghuis, ouderen in een zorgcentrum of aanleunwoning. Maar ook patiënten in een ziekenhuis vinden het fijn om een rustgevend moment te beleven tussen de behandelingen door.

Natuurlijk is het ook mogelijk om als werkgever een handenmassage aan te bieden aan de werknemers. Zij zullen dit ervaren als een waardering voor hun inzet. En even van een rustmoment genieten tussen het werk door.
Het enige wat op de werklocatie nodig is, is een rustig plekje om van de handenmassage te kunnen genieten.

handenmassage in praktijk

30 minuten

20 euro

handenmassage via werkgever of als groepsactiviteit

20 minuten

15 euro per persoon

handenmassage zorgcentrum

20 minuten

10 euro per persoon

Op de pagina prijzen vind je ook andere vormen van massage.